Nejprve důkladně vyšlehejte bílky. Poté přisypte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu. Přidejte žloutky a jemně promíchejte metličkou. Následuje smíchaná mouka s vanilkovým pudinkem, opět ručně vmíchejte. Nakonec přimíchejte i rozehřáté (ale ne teplé) máslo.
Obdélníkový plech vyložte pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Pečte přibližně 10 minut na 180 °C.
Postup na spodní korpus:
Mezitím, co si necháte rozpustit máslo, si v míse důkladně rozdrťte sušenky. Poté nadrcené sušenky s máslem smíchejte. Směs nasypte do dortové formy a umačkejte na dno. Vložte do lednice na 20 minut.
Postup na krém:
Máslo a cukr vyšlehejte do bílé směsi. Přidejte smetanový sýr, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.
Postup kompletace dortu:
Upečené těsto z trouby nechte vychladnout. Poté ho potřete marmeládou a na ni ještě natřete vrstvu připraveného krému (nevypotřebujte ho celý). Následně plech vložte na 15 minut do lednice, aby krém mírně ztuhnul.
Dno dortové formy (spodní korpus) také potřete marmeládou.
Vyndejte plech z lednice a z těsta vykrájejte tenčí pláty. Vyskládejte je do kulaté dortové formy tak, aby byla celá zaplněná.
Horní část dortu potřete krémem. Poté vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Nakonec z dortu sundejte dortovou formu a obmažte krémem strany dortu.
Ozdobte dort čokoládovou polevou, čokoládovými dekoracemi a HARIBO medvídky.
Tip:
Pří vmíchávání žloutku a dalších ingrediencí do sněhu buďte velmi opatrní a jemní. Je to fáze, kdy těsto může spadnout a nebude tak ve výsledku dostatečně vláčné.