Vánoční dezert

Co budete potřebovat

Suroviny na průměr formy 20 cm

5 vajec
150 ml oleje
150 ml vody
220 g krupicového cukru
310 g hladké mouky
10 g kakaa
1 prášek do pečiva

Krém z mascarpone

500 ml smetany na šlehání 33 %
1 balení mascarpone
400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
cukr dle chuti

Haribo Goldbären na ozdobu

Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.

Postup

Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.

Zdobení

Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a Haribo Goldbären. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!

obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek