Co budete potřebovat
Ingredience (12-20 porcí)
115 g |
másla |
95 g |
hladké mouky |
1/2 lžičky |
jedlé sody |
3/4 lžičky |
prášku do pečiva |
1/4 lžičky |
soli |
2 |
vejce |
100 g |
krystalového cukru |
50 g |
hnědého cukru |
1 lžička |
vanilkového extraktu |
120 ml |
podmáslí |
Postup
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Směs 1 – smícháejte hladkou mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl. Směs důkladně promíchejte a odložte stranou.
- Směs 2 – ve větší míse dobře rozšlehejte vejce, cukr, hnědý cukr, vanilkový extrakt a poté promíchejte s přepuštěným máslem.
- Do směsi 2 přidejte půlku směsi 1, poté polovinu podmáslí a opět vyšlehejte.
- Postup se směsí 1 a podmáslím ještě jednou opakujte.
- Plech vyložte košíčky na pečení, které plňte cca do 2/3.
- Pečte přibližně 20 minut a poté dozdobte.
- Tip: Pokud máte radši čokoládové, k máslu stačí přidat 60 g čokolády a do směsi 1 přisypat 40 g kakaa.
Zdobení
- Kreativitě se meze nekladou.
- Skvěle ale poslouží třeba oblíbené želatinové ovocné bonbony HARIBO ze speciální vánoční edice HARIBO Merry Christmas Minis.