Máslo pokojové teploty vyšlehejte s cukrem. Jakmile bude směs bílá, přidejte vejce a opět šlehejte. Nakonec zapracujte mouku. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.
Odpočaté těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše do výšky zhruba 0,3 cm. Vykrájejte zvolené tvary, do nichž vykrojte ještě menší tvar. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Sušenky vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte zhruba 10 minut. Předtím, než uběhne poslední minuta, vložte do (každého druhého) otvoru v sušence 1 průhledného medvídka HARIBO Goldbären s příchutí ananasu, čímž dosáhnete požadovaného efektu – průhledného okénka.
Bílou čokoládu rozpusťte společně se smetanou a máslem v mikrovlnné troubě či vodní lázni.
Následně směs nechte chladit minimálně 1 hodinu v lednici. Poté ji vyšlehejte do jemného krému.
Sušenku, která nemá okénko, potřete krémem. Doprostřed sušenky poskládejte HARIBO Goldbären Minis a na prázdný okraj naneste cukrářskou špičkou zbytek krému.
Nazdobenou sušenku přiklopte tvarem s průhledným okénkem.
Tip:
Správnou pokojovou teplotu másla poznáte tak, že do něj prstem lehce uděláte díru.