Sušenkový dort

Co budete potřebovat

Linecké těsto:

300 g hladké mouky
3 g soli
180 g změklého másla
130 g moučkového cukru
60 g vajec

Krém:

250 g mascarpone
100 g gervais
250 ml smetany 33%
50 g cukru krupice
  Bonbony Haribo Berries

Postup

Linecké těsto:

  1. Suroviny spojíme do těsta a míchame jen tak dlouho, aby se spojilo. Zabalíme do folie a chladíme minimálně 30 minut.
  2. Rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 3 milimetry.
  3. Z papíru či tenkého kartonu si vystřihneme písmeno a podle něj vykrajujeme.
  4. Pečeme na 170°C, do zezlátnutí (cca 12 minut, záleží na typu trouby).
  5. Necháme vychladnout a teprve poté sundáváme z plechu.

Krém:

  1. Mascarpone, gervais a smetana musí být vychlazené. Spolu s cukrem dohromady vyšleháme, ke konci opatrně, ať se krém nepřešlehá.
  2. Do krému zapracujeme nasekané Haribo Berries.
  3. Opatrně zdobíme na jednotlivé písmena a skládáme na sebe.
  4. Vršek ozdobíme zdobící špičkou a ještě bonbony Haribo Berries a kuličkami z nich.
  5. Můžeme použít také květy třešně nebo jiné jedlé květy.
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek