Mikulášský medvídek

Co budete potřebovat

Ingredience (na 3 medvídky)

4 bílky

100 g cukru moučky

špetka soli

50 g másla

100 g polohrubé mouky

50 g sušeného a kandovaného ovoce – brusinky, pomerančová kůra, švestky, jablka…

30 g medvídků Haribo Saft Goldbären

50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa

30 g vlašských nebo jiných ořechů

 

Na čokoládovou polevu

120 g čokolády s vyšším obsahem kakaa

100 g másla

2 lžíce mléka

 

Postup

Bílky dejte do mísy robota se šlehací metlou a vyšlehejte pevný sníh. Přidejte špetku soli a moučkový cukr a opět šlehejte. Mezitím, co se tvoří sníh, rozpusťte si máslo a nechte jej lehce vychladnout.

Do sněhu přidávejte po troškách střídavě mouku a přepuštěné máslo. Vždy promíchejte, ale lehce a opatrně, aby sníh příliš nespadnul.

Ovoce, Haribo Saft Goldbären, čokoládu i ořechy nasekejte najemno a po trochách vmíchejte do těsta. Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a nalijte do nich těsto. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Formu poté opatrně vyklopte a dezert nechte vychladnout.Polevu připravíte jednoduše tak, že čokoládu spolu s máslem rozpustíte ve vodní lázni. Když jsou obě suroviny rozpuštěné do jemné polevy, vmíchejte ještě 2 lžíce mléka. Dezert ihned polijte polevou a poté nechte ztuhnout.

 

obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek