Melounové osvěžení s ledovou tříští

Co budete potřebovat

Ačkoliv by se s námi botanik přel, že je meloun bobulovité ovoce, my máme tuto osvěžující superpotravinu zažitou jako zeleninu, na které si pochutnáváme s příchodem prvních letních paprsků. Způsobům jeho servírování se meze nekladou - je skvělý jen tak nakrájený na plátky, ale na oblibě získává i jeho kombinace s balkánským sýrem. A protože je bohatou zásobárnou vody, hodí se i k přípravě koktejlů. Vyzkoušejte melounovou tříšť, která bude s bonbony Haribo Anguria ozdobou každé letní party.
 Ať už červený, oranžový nebo žlutý, meloun zkrátka nesmí chybět na žádné letní sešlosti. My jsme tentokrát sáhli po klasickém vodním, který v kombinaci s mátou vytvoří svěží nápoj pro teplé dny.  
   

Melounová ledová tříšť, ingredience na 2 porce:

4 hrsti  ledu
200 g melounu
  čerstvá máta
  bonbony Haribo Anguria

Postup

  1. Meloun vydlabejte a společně s mátovými listy rozmixujte.
  2. Směs přelijte stranou a rozmixujte led, na nějž poté přidejte melounovou šťávu.
  3. Ozdobte brčkem, mátou a melounovými bonbony Haribo Anguria.

Tip

  1. Meloun je skvělou ingrediencí pro párování chutí, například s okurkou tvoří dokonalé osvěžující duo.

Věděli jste, že meloun

  1. …a zvláště ten vychlazený, pomáhá snížit tělesnou teplotu?
  2. …má silně čistící účinek a pomáhá čistit krev od toxických látek?
  3. …jadérka jsou zdrojem vzácných a tělu prospěšných aminokyselin?
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek