Medovomalinový maršmeloun

Co budete potřebovat

100 g malin
175 g cukru
275 g tekutého květového medu
11 listů želatiny
  příp. červené potravinářské barvivo
50 g práškového cukru
50 g škrobu
  HARIBO Pasta Basta
3 formy na pečení Zlatí medvídci

 

Postup

  1. Omyjte maliny, rozmixujte je tyčovým mixérem a protlačte pyré přes cedník, abyste odstranili jadérka.
  2. Smíchejte v hrnci malinové pyré s cukrem a 175 g medu a směs vařte cca 3 min.
  3. Mezitím namočte želatinu do studené vody, dobře ji vymačkejte a dejte ji se zbylými 100 g medu do mísy.
  4. Vezměte horkou směs malin a cukru a ihned ji rovnoměrně nalijte na želatinu a med a přitom hmotu šlehejte ručním šlehačem. Ještě 3 minuty ji šlehejte – hmota přitom zesvětlá. Pokud si přejete výraznější barvu, můžete nyní přidat potravinářské barvivo.
  5. Smíchejte práškový cukr se škrobem a přes jemné sítko touto směsí vysypte 3 silikonové formy. Vložte ještě vlažný maršmeloun. Posypte medvídky znovu směsí cukru a škrobu a nechte je zakryté odpočívat alespoň 10 hodin při pokojové teplotě.
  6. Nyní můžete medvídky opatrně vyjmout z formy a kreativně nazdobit – např. mašlí z HARIBO Pasta Basta!
obrázek

Podívejte se na galerii