Mechové cupkakes s krémem a kytičkami HARIBO Flower Power

Co budete potřebovat

1. těsto

300 g čerstvého baby špenátu
  šťáva z 1 citronu
50 ml vody
250 g másla pokojové teploty
250 g cukru krupice
6 vajec
450 g polohrubé mouky
  špetka soli
1 prášek do pečiva

2. krém

500 g mascarpone
  cukr podle chuti (spíš jen lehce)
  čerstvé jahody
  Haribo Flower Power

Postup

  1. Špenát rozmixujte s citronovou šťávou a vodou najemno.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
  3. Máslo vyšlehejte s cukrem a až je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.
  4. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
  5. Všechno opatrně promíchejte dohromady – rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem a také mouku.
  6. Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny, které jste předem dali do plechové nebo silikonové formy. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou mufiny upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.
  8. Všechny mufiny nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.
  9. Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.
  10. Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek