Malinové mini cupcakes

Co budete potřebovat

 

Ingredience na těsto:

150 g hladké mouky
100 g mandlové mouky
110 g másla
130 g krystalového cukru
8 g kypřícího prášku
3 vejce
špetka soli
150 g malin

Ingredience na krém:

200 g másla
80 g moučkového cukru
250 g mascarpone
100 g  bílé čokolády
  HARIBO Soft Hearts na ozdobu

Postup

  1. Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté ho utřete s cukrem do pěny.
  2. Přidejte vejce a opět ušlehejte do pěny.
  3. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek, sůl a znovu vyšlehejte.
  4. Rozkrájejte maliny na poloviny a ručně je vmíchejte do hotového těsta.
  5. Vyložte plech košíčky a pomocí lžíce je zhruba do 2/3 naplňte.
  6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu.
  7. Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny.
  8. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí gelových barev.
  9. Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO Soft Hearts.

Tip:

  1. Pro zjemnění chuti cupcakes lze mandlovou mouku více rozdrtit v domácím mixéru.
  2. Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto zdrcne.
  3. Pokud se tak stane, nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila, vyšlehejte a pokračujte dál.
obrázek

Podívejte se na galerii