Hrobečky

Co budete potřebovat

Na krém

200 g mascarpone
200 g šlehačky 33%
100 g mléčné čokolády
1 lžíce krupicového cukru

Na hlínu

  čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu

Na náhrobky

  marcipán či oválné sušenky
  na ozdobení HARIBO Color-Rado (netopýry)

Postup

  1. Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
  2. Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
  3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra Haribo Color-Rado a strašidelný dezert je kompletní.
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek
obrázek