HARIBO donuty

Co budete potřebovat

Ingredience na těsto:

520 g hladké mouky
220 ml plnotučného mléka
50 g másla
40 g krupicového cukru
2 vejce
11 g sušeného droždí
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
 

řepkový olej

 

Haribo Goldbären

Poleva z bílé čokolády:

200 g bílé čokolády
1 lžíce kokosového oleje

Malinová poleva:

200 g bílé čokolády
100 g

malin 

Postup

  1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a vše promíchejte.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty a rukama těsto zpracujte do drobenky.
  3. V menší misce ručně vyšlehejte vejce, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Přidejte do suché směsi a vypracujte měkké, mírně lepivé těsto.
  4. Těsto přendejte na linku, potřete olejem a vložte do olejem vymazané mísy. Přikryjte fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout. Po vykynutí těsto přendejte na pomoučněnou pracovní desku a rukama lehce zapracujte, čímž ho zbavíte vzduchových bublin. Vytvarujte bochánek a vložte opět do mísy. Nechte dalších 45 minut kynout.
  5. Bochánek opět vyklopte na pracovní plochu a rozválejte do výšky maximálně 1 cm. Do těsta vykrájejte požadované tvary (ideálně větší kolečko a do jeho středu menší kolečko) a přendejte na pomoučený plech. Vykrojené tvary přetáhněte olejem potřenou potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem.
  6. V hrnci si roztopte olej, který nesmí být ani studený ani příliš horký. Proveďte test na malém kousku těsta. Následně do hrnce vložte připravené donuty a smažte tak dlouho, dokud nejsou krásně zlatavé. Poté je přendejte na plech a kuchyňskými utěrkami vysajte přebytečný olej.
  7. Nakonec donuty z jedné strany namáčejte do připravené polevy a ozdobte HARIBO Goldbären.

Poleva z bílé čokolády:

  1. Bílou čokoládu rozpusťte v rendlíku a důkladně vmíchejte kokosový olej.

Malinová poleva:

  1. Maliny metličkou rozmixujte, ohřejte na dostatečnou teplotu a přidejte do rendlíku s bílou čokoládou. Počkejte minutu a celou směs promíchejte.

Podívejte se na galerii

obrázek
obrázek