Postup
- Olej, moučkový cukr a vaječné žloutky ušlehejte, na závěr přilijte rum a důkladně zamíchejte. Přidejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a mléko. Nakonec ušlehejte z vaječných bílků sníh a opatrně jej do směsi vmíchejte. Do vymazané, kokosem vysypané, dortové formy hotovou směs vlijte a pečte při teplotě 180 °C zhruba 30 minut.
- Vychladlý korpus z dortové formy opatrně vyjměte a vnitřek vydlabejte tak, aby okraje zůstaly zhruba 1,5 cm široké a schovejte si jej na finální posypání dortu. Pozor na dno, musí zůstat neporušené.
- Smíchejte cukr, oranžové potravinářské barvivo, ztužovače šlehačky a nahrubo nastrouhanou čokoládu, vsypte do téměř ušlehané šlehačky a vše společně pomalu došlehejte.
- Banány podélně rozkrájejte a vložte do vydlabaného korpusu a navrstvěte na ně vyšlehanou šlehačkovou směs.
TIP: Na šlehačkovou směs položte bonbony Haribo Wummis, díky nimž docílíte efektu, že vylézají z dortu.
- Vytvarujte kopeček a zasypte jej rozdrobeným vnitřkem korpusu. Dozdobte oblíbenými halloweenskými bonbony Haribo Color-Rado a Haribo Wummis.